Ahad, 11 Mac 2012

SEBELUM TU  KITA LIHAT VEDIO PENERANGAN 
INI YANG BEGITU JELAS  SEKALI UNTUK 
ANDA FAHAMI JOM KITA LIHAT VIDEO INI BERSAMA

 

 Peluang Perniagaan (New Generation Binary Plan)

Plan Pemasaran yang sangat Innovatif dan Dinamik.
Terbaik di Dunia ! Tiada Tandingan! Proven!
Jika anda pernah terlibat dengan Network Marketing, anda mesti tahu beza sistem Matahari dan sistem Binari. Ketika Network Marketing mula-mula wujud, sistem Matahari atau dipanggil Unilevel diperkenalkan. Untuk mendapat maksimum bonus dalam sistem matahari ini, anda perlu letak rakan niaga anda direct dibawah anda, ada yang 4 kaki, ada yang 8 kaki, dan anda dibayar sehingga 4, 5, 6, 7 atau 8 level. Permasalahan yang timbul dalam sistem ini biasanya rakan niaga yang kita bawa pada level 1, 2 atau 3 munkin tidak aktif, kadang kala yang betul-betul aktif datangnya dari level 7, ini yang buat sesetengah orang garu kepala. Ada yang kata pula dengan sistem ini, 1 kaki pun boleh buat duit, lebih senang. Ya anda betul, tapi mampukah 1 kaki yang buat duit itu membawa anda kepada Matlamat Anda sebenar menyertai Network Marketing, Percutian Impian, Rumah Impian, Kereta Impian, Financial Freedom?

Menyedari kelemahan itu, banyak syarikat mula memperkenalkan sistem Binari yang hanya perlu buka 2 kaki sahaja maksimum iaitu A dan B. Maknanya jika ada orang ketiga atau keempat anda bawa, nak tak nak benci tak benci suka tak suka, perlu diletakkan dibawah A dan B tadi. Secara tak langsung membantu A dan B. Malangnya kebanyakan sistem yang menggunakan sistem Binari ini disalah guna, ada yang menjadikannya Money Game, banyak diluar sana. Nak bermula perlu dengan beribu-ribu modal sampai berbelas berpuluh ribu, beli banyak akaun, 1 kedai 2 kedai sampai 15 kedai kononnya highway nak jadi Jutawan. Produknya yang banyak dan tak logik akal untuk diguna sendiri jadi apa semuanya?................ masuk bawah katil.

Dallin Larsen, Founder dan CEO Monavie telah memikirkan segala permasalahan kedua sistem diatas dan segala masalah yang usahawan Network Marketing hadapi dalam membina perniagaan sebegini. Dengan itu lahirlah syarikat ini yang banyak menyelesaikan masalah dalam Network Marketing. Gabungan Unilevel dalam Upgraded binary yang dipanggil New Generation Binary, tiada Flushing. Konsep lebih bijak Drink it, Feel it, Share it. Tidak perlu menjual, tidak perlu risau dengan orang main harga, tidak perlu menghantar produk, support sistem semuanya online, pendaftaran, pembelian, virtual office, presentation semuanya dilakukan online, bukan itu saja, Monavie juga memberi anda lifestyle yang anda idamkan, percutian ke tempat-tempat mewah 5 star yang exotic, kereta Black Mercedes secara percuma, Lamborghini, Ferrari, Rolls Royce, menaiki jet peribadi ke luar negara. Semuanya disediakan untuk anda sebagai Business Member yang professional. Semua yang anda inginkan dalam hidup anda ada di Monavie. Berhenti lakukan apa yang anda sedang lakukan sekarang dan fokus pada laman ini, lihat apa yang mampu anda capai. Dan yang paling penting jangan anda sekadar pandang lalu peluang yang anda nampak ini.........
Segalanya telah dibuktikan terbaik dengan pencapaian 5 tahun sahaja usahawan Monavie telah berada di dalam senarai top 10 pendapatan individu tertinggi usahawan network marketing seluruh dunia mengalahkan usahawan dari syarikat lain yang sudah berpuluh tahun bertapak dalam industri ini.
 
5 Star lifestyle MonaVie (Wajib Tonton)
PLAN PEMASARAN MONAVIEMonaVie menawarkan plan pendapatan yang sungguh dinamik dan inovatif dalam industri “Network Marketing”. Dengan 7 cara menperolehi pendapatan serta 50% daripada jumlah jualan dibayar dalam bentuk komisyen, MonaVie menjana peluang yang tidak ada pada sistem “Network Marketing” lain. Plan pemasarannya sudah terbukti berdasarkan sistem binari yang sangat efektif dalam membantu membina kumpulan anda.

Semua pendapatan yang diterangkan dibawah dibayar secara mingguan oleh syarikat Monavie.

Kami akan cuba terangkan sebaik dan seringkas munkin supaya anda boleh faham dengan mudah. Kami akan cuba fahamkan anda bonus 1 sehingga bonus 4 kerana itu asas yang paling penting untuk anda berjaya dalam perniagaan ini. Bonus 5 hingga 7 adalah yang tertinggi dalam perniagaan ini dan lebih afdal anda berjumpa wakil kami untuk penerangan lebih mendalam. 
 1. Retail Profit (Untung Runcit) / Pakej untuk bermula

  a) Untuk bermula dalam perniagaan ini, anda boleh bermula serendah RM468 iaitu pembelian 1 kotak yang mengandungi 4 botol Monavie (100pv). Harga sudah termasuk RM60 yuran keahlian dan juga kos penghantaran. Kos 1 botol anda beli ialah RM117 dan anda boleh jual RM135 untuk 1 botol, maka untung runcit untuk 1 botol anda jual ialah RM18, 4 botol anda jual anda akan dapat RM72.

  b) Untuk dapat maksimum bonus di dalam perniagaan ini, anda dicadangkan bermula dengan membeli 2 kotak berharga RM751 yang mengandungi 8 botol Monavie (200pv). Yuran keahlian adalah percuma. Kos 1 botol anda beli menjadi lebih murah iaitu RM94 dan anda boleh jual RM135 untuk 1 botol, maka untung runcit untuk 1 botol anda jual ialah RM41, 8 botol anda jual anda dapat RM328. Jauh lebih besar bukan?

  Tetapi kenapa perlu jual? Anda membelinya cuma 2 kotak. 2 kotak ada 8 botol, 1 botol biasanya tahan untuk 13 hari, untuk sebulan seorang perlukan 2 botol. Jadi jika isi rumah anda ada 2 orang, cukuplah tu 2 botol seorang kan, lagi baki 4 botol tu bagi pada ibu ayah dan mertua. Ikut saja tagline Monavie iaitu Drink it, Feel it, Share it. Apa kelas seorang yang professional jual barang kan? Minumnya, Nikmatikanya, Kongsikannya.. Minum sendiri, rasa kelazatannya, rasa keunikan dan perubahan pada diri anda, kongsi dengan rakan anda. Rasanya lazat, lagi lagi bila ditambah dengan ais, boleh bergelas gelas minumnya nanti.

  Harap setakat ini anda dapat faham penerangan mengenai Retail Profit dan pakej mana untuk anda bermula.

   


c) Jika anda mempunyai modal yang lebih, kami sangat mencadangkan anda bermula dengan pakej tertinggi membeli 6 kotak dengan harga RM1990. Kenapa? Sebab untuk jangka masa panjang, anda tahu yang 1 ke 2 kotak anda akan gunakan untuk diri anda dan keluarga kan? Jadi yang mana anda akan gunakan untuk buat sample jika prospek anda ingin mencubanya? Dan jika mereka mahu menyertai anda dan mengambil pakej 2 kotak, sangat professional jika anda telah sediakan stok 2 kotak untuk beri padanya berbanding dia kena tunggu 2 ke 3 hari syarikat menghantar produk padanya. Biasanya prospek lebih suka anda beri produk on the spot bila dia membayarnya. Namun ini terpulang pada kemampuan anda, macam kami cakap tadi, permulaan dengan 2 kotak pun anda sudah layak untuk mendapat bonus maksimum dalam perniagaan ini.

2. FOB First Order Bonus (Bonus Memperkenalkan pada Rakan)

* Biar kami bercerita andaikan anda bermula dengan 2 kotak (200pv), iaitu layak mendapat bonus maksimum supaya lebih senang anda faham. Jika permulaan anda cuma sekotak, semua bonus yang akan kami cerita dibawah anda akan dapat separuh kecuali Team Bonus.

Bila anda memperkenalkan produk ini pada rakan dan dia membelinya 2 kotak (200pv) anda terus akan dibayar FOB RM128.  Jika dia membeli 1 kotak (100pv) anda akan dibayar RM64.

Dan bila anda memperkenalkan pada rakan anda yang kedua yang turut membeli 2 kotak, anda akan dibayar FOB lagi RM128. 

Anda telah memperkenalkan perniagaan ini kepada 2 orang, kini anda berpangkat STAR. Syarat untuk menjadi STAR ialah secara individu memperkenalkan 2 orang rakan menyertai perniagaan ini.3. SMB Star Maker Bonus (Bonus Menghasilkan STAR) 

Anda sendiri telah menjadi STAR kerana memperkenalkan 2 rakan anda kepada perniagaan ini. Kini anda bantu 2 rakan anda tadi menjadi STAR, bantu mereka dapat FOB Bonus juga macam anda tadi. Setiap rakan niaga yang anda bawa menjadi STAR, anda akan dibayar RM128.

Struktur diatas menunjukkan anda telah memperkenalkan 2 orang menyertai perniagaan ini, anda dibayar FOB RM128 sebanyak 2 kali, anda menjadi STAR. Dan 2 rakan yang anda bawa pun turut menjadi STAR dan anda dibayar SMB RM128 sebanyak 2 kali. Jadi jumlah bonus anda dibayar ialah RM512. Dengan struktur seperti diatas, anda sudah layak mendapat Team Bonus sebanyak RM192, maka bonus keseluruhan anda ialah RM704. Mudah saja kan? Team Bonus adalah bonus ke 4 yang akan kami ceritakan dibawah.4. Team Bonus

(Penting untuk anda faham perenggan pertama ini) Bonus keempat ialah Team Bonus.Team Bonus dibayar 10% dari kaki lemah anda dalam kiraan USD. Cuba lihat rajah diatas dalam kolum hijau, pada minggu pertama ada 500pv dikiri dan 500pv dikanan. Jadi yang dibayar ialah 500pv. Bagaimana bonus ini dikira? 

500pv x
 10% = USD50 
(Dibayar dalam USD), bila ditukar pada Ringgit Malaysia
 x 3.2 = RM160.

Apa yang anda perlu ingat ialah:
- Team Bonus dibayar bila kaki terlemah mempunyai sekurangnya 500pv
- Cara kiraannya: 
500pv x
 10% = USD50 -> Tukar pada Ringgit Malaysia x 3.2 = RM160.

Jadi mari kita lihat pula pada minggu kedua. Kiri ada 80'000pv dan kanan ada 50'000pv. Jadi kaki lemah ialah? Ya betul kaki kanan 50'000pv. Mari kita kira yang ini pula:
50'000pv x 10% = USD5000 -> USD5000 x 3.2 = R
M16'000

Bila kanan dan kiri sudah dipotong 50'000pv untuk dibayar pada anda, mana pergi lebihan30'000pv lagi baki yang disebelah kiri? Ok mari kita teruskan dengan rajah dibawah:
Baki 30'000pv dari minggu pertama akan dibawa ke minggu kedua (tiada flushing!). Jadi dikiri sudah tersedia 30'000pv baki minggu pertama, ditambah pula aktiviti kumpulan pada minggu kedua 70'000pv dikiri dan 100'000pv dikanan, maka dikiri sekarang jumlahnya 100'000pvselepas dicampur baki minggu pertama. Jadi bonus yang dibayar pada minggu kedua ialah:

100'000pv
 x 10% = USD10'000 -> USD10'000 x 3.2 = RM32'000

Kami harap anda fahamkan betul-betul disini dahulu sebelum teruskan.

Lagi yang anda perlu ingat mengenai Team Bonus ialah: 
Maksimum bayaran Team Bonus untuk 1 minggu adalah 100'000pv = USD10'000 =RM32'000


Jadi bagaimana pula kalau terlebih dari 100'000pv? Yeah mari kita teruskan lagi dengan rajah dibawah:Kami beri contoh pada minggu pertama anda telah berjaya mengumpulkan 500'000pv dikiri dan500'000pv dikanan, maka pada minggu tersebut anda akan dibayar untuk 100'000pv sahaja maksimum iaitu RM32'000.

Katakan pada minggu kedua dan seterusnya sudah tiada sebarang aktiviti berlaku dalam kumpulan, tiada penyertaan ahli baru, tiada pembelian baru, 0pv! (sungguh tak logik ini berlaku, kita andaikan saja untuk contoh). Lihat rajah dibawah apa jadi:Baki tadi akan dibawa dan dibayar pada minggu seterusnya minggu kedua, minggu ketiga, minggu keempat, sehinggalah pv anda habis 0pv semula. Tapi anda bayangkan jika telah terjadi 500'000pv ini, rangkaian anda telah besar, realitinya ia akan terus bertambah dan bertambah. Ada antara leader di dalam syarikat ini yang mempunyai berjuta pv dalam akaunnya dan mereka akan terus dibayar sehingga bertahun tahun walaupun mereka berhenti buat.

Inilah uniknya perniagaan ini, ibarat kita menanam benih pohon, dijaga disiram dengan konsisten, sampai masanya ianya tumbuh dan memberi hasil tanpa henti pada kita. Inilah yang dipanggil pasif income. Tiada pv yang dibuang (flushing), semuanya dikumpul sehingga layak untuk dibayar kepada anda.

Yang menariknya ini baru pendapatan kedua tertinggi dalam perniagaan ini, pendapatan tertinggi dalam perniagaan ini datangnya dari Bonus 5 iaitu Executive Check Match. Penerangan lebih mendalam diperlukan untuk menceritakan beberapa bonus dibawah, anda boleh rujuk Monavie University untuk maklumat lebih lanjut plan pemasaran Monavie. Seterusnya kami akan ringkaskan dan kami akan tunjukkan dimana yang patut anda fokus untuk berjaya di dalam perniagaan ini.5. Executive Check Match

Anda layak menikmati Executive Check Match bonus diatas segala Team Bonus yang diperolehi oleh semua direct downline yang anda sponsor. Anda layak mendapat sehingga 7 generasi bonus dari kesemua direct sponsor anda berdasarkan pangkat anda.


6. Leadership Pools
Anda layak mendapat 2.5% dari keseluruhan jumlah group volume yang dijana oleh syarikat MonaVie. Bonus ini adalah untuk pangkat Blue Diamond dan Black Diamond ke atas.


7. Multiple Business Centre
Anda layak membuka sehingga 4 business centers tambahan berdasarkan pangkat anda. Bila anda berjaya mencapai pangkat Hawaiian Blue Diamond anda layak mendapat tambahan 1 BUSINESS CENTER. Black Diamond anda layak mendapat tambahan lagi 2 BUSINESS CENTER. Berita baik untuk anda, anda tidak perlu maintain untuk 3 lagi business center yang diberikan oleh syarikat.


SENARAI PANGKAT DALAM MONAVIE

STAR
Mestilah aktif secara individu dan mempunyai dua orang pengedar yang ditaja sendiri yang juga aktif, tidak kira dari posisi mana pun.STAR 500
500 GV di kaki yang lemah dalam masa seminggu.


Potensi pendapatan
mingguan RM3'200
STAR 1000
1000 GV di kaki yang lemah dalam masa seminggu.


Potensi pendapatan
mingguan RM3'200
EXECUTIVE
BRONZE
2,000 GV di kaki yang lemah dalam masa seminggu dengan minimum satu kaki tajaan persendirian termasuk satu STAR 500 atau ke atas di rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM3'200
EXECUTIVE
SILVER
3,000 GV di kaki yang lemah dalam masa seminggu dengan minimum dua kaki tajaan persendirian termasuk satu STAR 500 atau ke atas di setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM4'800
EXECUTIVE
GOLD
5,000 GV di kaki yang lemah dalam masa seminggu dengan minimum tiga kaki tajaan persendirian dimana terdapat satu STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM8'000
EXECUTIVE ELITE
RUBY
10,000 GV untuk dua minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimum empat kaki tajaan persendirian dimana terdapat STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM16'000
EXECUTIVE ELITE
EMERALD
15,000 GV untuk dua minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimum lima kaki tajaan persendirian dimana terdapat STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM24'000
EXECUTIVE ELITE
DIAMOND
20,000 GV untuk tiga minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimum enam kaki tajaan persendirian termasuk yang mencapai STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM32'000
EXECUTIVE ELITE
BLUE 
DIAMOND  
25,000 GV untuk empat minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimum tujuh kaki tajaan persendirian termasuk yang mencapai STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM64'000
EXECUTIVE ELITE
HAWAIIAN 
BLUE 
DIAMOND
75,000 GV untuk empat minggu berturut turut dari jumlah volum kaki kaki tajaan‡ yang tidak melebihi 25,000 GV datang dari setiap satu kaki.


Potensi pendapatan
mingguan RM80'000
EXECUTIVE
PREMIER

BLACK DIAMOND
150,000 GV dari volum rangkaian dimana tidak melebihi 50,000 GV datang dari mana-mana satu rangkaian tunggal untuk empat minggu berturut-turut.


Potensi pendapatan
TIADA HADEXECUTIVE REWARDS PROGRAM 
(Diberi selepas anda mencapai pangkat tertentu)TUMPUAN PERTAMA! Ini yang paling penting, anda munkin rasa mustahil atau susah untuk capai semua yang dibawah seperti kereta mewah percuma, percutian mewah 5 star ke tempat-tempat menarik seluruh dunia. Tapi segalanya tidak mustahil kerana ianya telah dicapai. Target pertama anda ialah Pangkat RUBY, dan anda akan dapat pakej ini Ruby Fly-In.SEGALANYA BERMULA DISINI.

Apabila anda mencapai pangkat RUBY, anda dan pasangan anda akan diterbangkan secara percuma ke 5 Star World Famous Zermat Resort di Utah selama 10 hari, United States, dan diberi duit poket RM3200, 4 hari kursus dan selebihnya bercuti. Disini anda akan dikumpulkan bersama RUBY dari Seluruh Dunia Monavie dan anda akan diberikan Training bagaimana untuk pergi lebih jauh di dalam perniagaan ini. Agak-agak lepas pergi, balik-balik boleh jadi Black Diamond tak? Mesti! 

Bagaimana nak jadi RUBY?
-10,000 GV untuk dua minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimum empat kaki tajaan persendirian dimana terdapat STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.Dalam erti kata mudah ialah, 100 kotak untuk 2 minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimun empat kaki yang kita sendiri taja dimana dalamnya terdapat STAR 500 atau keatas. Mudah saja kan? Boleh dicapai. 5 orang sertai kita sudah 10 kotak tu, namun ini kerja berkumpulan, bantu kumpulan anda berjaya dan anda akan berjaya.

Saksikan Video Highlight Convention yang diadakan pada tahun 2010.Shah Khan (Pendapatan tertinggi di Malaysia)
(1st International Royal Black Diomond in South East Asia /
Orang Islam Pertama di dunia yang mendapat pangkat Royal Black Diomond)Brig & Lita Hart (Pendapatan 3 Juta Sebulan)
(Pendapatan NO 1 Tertinggi Usahawan Network Marketing Dunia )


Steve & Gina Merrit (Pendapatan 1.3 Juta Sebulan)
(Pendapatan ke 5 Tertinggi Usahawan Network Marketing Dunia)
 
Kami di fairuzmionavie menggunakan konsep "Cucuk Satey". Kami menyusun dalam satu line menegak ke bawah. Anda mahu jadi 'anda' yang mana satu? Terpulang kepada anda. Mahu jadi terawal dan ahli-ahli dibawah anda atau ahli-ahli lain daftar dahulu anda dibawah. Siapa yang upgrade VIP awal, dia diatas. Di dalam projek kami yang lalu, ada yang telah kami susun hampir beribu orang ahli dibawahnya. Ambillah langkah bijak hari ini.SERTAILAH KAMI SEKARANG


PERINGATAN!! Tiada jalan singkat untuk BERJAYA, 
tetapi difairuz monavie kami ada jalan mudah untuk anda BERJAYA!!!