Isnin, 23 April 2012

Ahad, 11 Mac 2012





SEBELUM TU  KITA LIHAT VEDIO PENERANGAN 
INI YANG BEGITU JELAS  SEKALI UNTUK 
ANDA FAHAMI JOM KITA LIHAT VIDEO INI BERSAMA

 

 Peluang Perniagaan (New Generation Binary Plan)

Plan Pemasaran yang sangat Innovatif dan Dinamik.
Terbaik di Dunia ! Tiada Tandingan! Proven!
Jika anda pernah terlibat dengan Network Marketing, anda mesti tahu beza sistem Matahari dan sistem Binari. Ketika Network Marketing mula-mula wujud, sistem Matahari atau dipanggil Unilevel diperkenalkan. Untuk mendapat maksimum bonus dalam sistem matahari ini, anda perlu letak rakan niaga anda direct dibawah anda, ada yang 4 kaki, ada yang 8 kaki, dan anda dibayar sehingga 4, 5, 6, 7 atau 8 level. Permasalahan yang timbul dalam sistem ini biasanya rakan niaga yang kita bawa pada level 1, 2 atau 3 munkin tidak aktif, kadang kala yang betul-betul aktif datangnya dari level 7, ini yang buat sesetengah orang garu kepala. Ada yang kata pula dengan sistem ini, 1 kaki pun boleh buat duit, lebih senang. Ya anda betul, tapi mampukah 1 kaki yang buat duit itu membawa anda kepada Matlamat Anda sebenar menyertai Network Marketing, Percutian Impian, Rumah Impian, Kereta Impian, Financial Freedom?

Menyedari kelemahan itu, banyak syarikat mula memperkenalkan sistem Binari yang hanya perlu buka 2 kaki sahaja maksimum iaitu A dan B. Maknanya jika ada orang ketiga atau keempat anda bawa, nak tak nak benci tak benci suka tak suka, perlu diletakkan dibawah A dan B tadi. Secara tak langsung membantu A dan B. Malangnya kebanyakan sistem yang menggunakan sistem Binari ini disalah guna, ada yang menjadikannya Money Game, banyak diluar sana. Nak bermula perlu dengan beribu-ribu modal sampai berbelas berpuluh ribu, beli banyak akaun, 1 kedai 2 kedai sampai 15 kedai kononnya highway nak jadi Jutawan. Produknya yang banyak dan tak logik akal untuk diguna sendiri jadi apa semuanya?................ masuk bawah katil.

Dallin Larsen, Founder dan CEO Monavie telah memikirkan segala permasalahan kedua sistem diatas dan segala masalah yang usahawan Network Marketing hadapi dalam membina perniagaan sebegini. Dengan itu lahirlah syarikat ini yang banyak menyelesaikan masalah dalam Network Marketing. Gabungan Unilevel dalam Upgraded binary yang dipanggil New Generation Binary, tiada Flushing. Konsep lebih bijak Drink it, Feel it, Share it. Tidak perlu menjual, tidak perlu risau dengan orang main harga, tidak perlu menghantar produk, support sistem semuanya online, pendaftaran, pembelian, virtual office, presentation semuanya dilakukan online, bukan itu saja, Monavie juga memberi anda lifestyle yang anda idamkan, percutian ke tempat-tempat mewah 5 star yang exotic, kereta Black Mercedes secara percuma, Lamborghini, Ferrari, Rolls Royce, menaiki jet peribadi ke luar negara. Semuanya disediakan untuk anda sebagai Business Member yang professional. Semua yang anda inginkan dalam hidup anda ada di Monavie. Berhenti lakukan apa yang anda sedang lakukan sekarang dan fokus pada laman ini, lihat apa yang mampu anda capai. Dan yang paling penting jangan anda sekadar pandang lalu peluang yang anda nampak ini.........




Segalanya telah dibuktikan terbaik dengan pencapaian 5 tahun sahaja usahawan Monavie telah berada di dalam senarai top 10 pendapatan individu tertinggi usahawan network marketing seluruh dunia mengalahkan usahawan dari syarikat lain yang sudah berpuluh tahun bertapak dalam industri ini.
 




5 Star lifestyle MonaVie (Wajib Tonton)
PLAN PEMASARAN MONAVIE



MonaVie menawarkan plan pendapatan yang sungguh dinamik dan inovatif dalam industri “Network Marketing”. Dengan 7 cara menperolehi pendapatan serta 50% daripada jumlah jualan dibayar dalam bentuk komisyen, MonaVie menjana peluang yang tidak ada pada sistem “Network Marketing” lain. Plan pemasarannya sudah terbukti berdasarkan sistem binari yang sangat efektif dalam membantu membina kumpulan anda.

Semua pendapatan yang diterangkan dibawah dibayar secara mingguan oleh syarikat Monavie.

Kami akan cuba terangkan sebaik dan seringkas munkin supaya anda boleh faham dengan mudah. Kami akan cuba fahamkan anda bonus 1 sehingga bonus 4 kerana itu asas yang paling penting untuk anda berjaya dalam perniagaan ini. Bonus 5 hingga 7 adalah yang tertinggi dalam perniagaan ini dan lebih afdal anda berjumpa wakil kami untuk penerangan lebih mendalam.



 
  1. Retail Profit (Untung Runcit) / Pakej untuk bermula

    a) Untuk bermula dalam perniagaan ini, anda boleh bermula serendah RM468 iaitu pembelian 1 kotak yang mengandungi 4 botol Monavie (100pv). Harga sudah termasuk RM60 yuran keahlian dan juga kos penghantaran. Kos 1 botol anda beli ialah RM117 dan anda boleh jual RM135 untuk 1 botol, maka untung runcit untuk 1 botol anda jual ialah RM18, 4 botol anda jual anda akan dapat RM72.

    b) Untuk dapat maksimum bonus di dalam perniagaan ini, anda dicadangkan bermula dengan membeli 2 kotak berharga RM751 yang mengandungi 8 botol Monavie (200pv). Yuran keahlian adalah percuma. Kos 1 botol anda beli menjadi lebih murah iaitu RM94 dan anda boleh jual RM135 untuk 1 botol, maka untung runcit untuk 1 botol anda jual ialah RM41, 8 botol anda jual anda dapat RM328. Jauh lebih besar bukan?

    Tetapi kenapa perlu jual? Anda membelinya cuma 2 kotak. 2 kotak ada 8 botol, 1 botol biasanya tahan untuk 13 hari, untuk sebulan seorang perlukan 2 botol. Jadi jika isi rumah anda ada 2 orang, cukuplah tu 2 botol seorang kan, lagi baki 4 botol tu bagi pada ibu ayah dan mertua. Ikut saja tagline Monavie iaitu Drink it, Feel it, Share it. Apa kelas seorang yang professional jual barang kan? Minumnya, Nikmatikanya, Kongsikannya.. Minum sendiri, rasa kelazatannya, rasa keunikan dan perubahan pada diri anda, kongsi dengan rakan anda. Rasanya lazat, lagi lagi bila ditambah dengan ais, boleh bergelas gelas minumnya nanti.

    Harap setakat ini anda dapat faham penerangan mengenai Retail Profit dan pakej mana untuk anda bermula.

     


c) Jika anda mempunyai modal yang lebih, kami sangat mencadangkan anda bermula dengan pakej tertinggi membeli 6 kotak dengan harga RM1990. Kenapa? Sebab untuk jangka masa panjang, anda tahu yang 1 ke 2 kotak anda akan gunakan untuk diri anda dan keluarga kan? Jadi yang mana anda akan gunakan untuk buat sample jika prospek anda ingin mencubanya? Dan jika mereka mahu menyertai anda dan mengambil pakej 2 kotak, sangat professional jika anda telah sediakan stok 2 kotak untuk beri padanya berbanding dia kena tunggu 2 ke 3 hari syarikat menghantar produk padanya. Biasanya prospek lebih suka anda beri produk on the spot bila dia membayarnya. Namun ini terpulang pada kemampuan anda, macam kami cakap tadi, permulaan dengan 2 kotak pun anda sudah layak untuk mendapat bonus maksimum dalam perniagaan ini.

2. FOB First Order Bonus (Bonus Memperkenalkan pada Rakan)

* Biar kami bercerita andaikan anda bermula dengan 2 kotak (200pv), iaitu layak mendapat bonus maksimum supaya lebih senang anda faham. Jika permulaan anda cuma sekotak, semua bonus yang akan kami cerita dibawah anda akan dapat separuh kecuali Team Bonus.

Bila anda memperkenalkan produk ini pada rakan dan dia membelinya 2 kotak (200pv) anda terus akan dibayar FOB RM128.  Jika dia membeli 1 kotak (100pv) anda akan dibayar RM64.

Dan bila anda memperkenalkan pada rakan anda yang kedua yang turut membeli 2 kotak, anda akan dibayar FOB lagi RM128. 

Anda telah memperkenalkan perniagaan ini kepada 2 orang, kini anda berpangkat STAR. Syarat untuk menjadi STAR ialah secara individu memperkenalkan 2 orang rakan menyertai perniagaan ini.



3. SMB Star Maker Bonus (Bonus Menghasilkan STAR) 

Anda sendiri telah menjadi STAR kerana memperkenalkan 2 rakan anda kepada perniagaan ini. Kini anda bantu 2 rakan anda tadi menjadi STAR, bantu mereka dapat FOB Bonus juga macam anda tadi. Setiap rakan niaga yang anda bawa menjadi STAR, anda akan dibayar RM128.

Struktur diatas menunjukkan anda telah memperkenalkan 2 orang menyertai perniagaan ini, anda dibayar FOB RM128 sebanyak 2 kali, anda menjadi STAR. Dan 2 rakan yang anda bawa pun turut menjadi STAR dan anda dibayar SMB RM128 sebanyak 2 kali. Jadi jumlah bonus anda dibayar ialah RM512. Dengan struktur seperti diatas, anda sudah layak mendapat Team Bonus sebanyak RM192, maka bonus keseluruhan anda ialah RM704. Mudah saja kan? Team Bonus adalah bonus ke 4 yang akan kami ceritakan dibawah.



4. Team Bonus





(Penting untuk anda faham perenggan pertama ini) Bonus keempat ialah Team Bonus.Team Bonus dibayar 10% dari kaki lemah anda dalam kiraan USD. Cuba lihat rajah diatas dalam kolum hijau, pada minggu pertama ada 500pv dikiri dan 500pv dikanan. Jadi yang dibayar ialah 500pv. Bagaimana bonus ini dikira? 

500pv x
 10% = USD50 
(Dibayar dalam USD), bila ditukar pada Ringgit Malaysia
 x 3.2 = RM160.

Apa yang anda perlu ingat ialah:
- Team Bonus dibayar bila kaki terlemah mempunyai sekurangnya 500pv
- Cara kiraannya: 
500pv x
 10% = USD50 -> Tukar pada Ringgit Malaysia x 3.2 = RM160.

Jadi mari kita lihat pula pada minggu kedua. Kiri ada 80'000pv dan kanan ada 50'000pv. Jadi kaki lemah ialah? Ya betul kaki kanan 50'000pv. Mari kita kira yang ini pula:
50'000pv x 10% = USD5000 -> USD5000 x 3.2 = R
M16'000

Bila kanan dan kiri sudah dipotong 50'000pv untuk dibayar pada anda, mana pergi lebihan30'000pv lagi baki yang disebelah kiri? Ok mari kita teruskan dengan rajah dibawah:








Baki 30'000pv dari minggu pertama akan dibawa ke minggu kedua (tiada flushing!). Jadi dikiri sudah tersedia 30'000pv baki minggu pertama, ditambah pula aktiviti kumpulan pada minggu kedua 70'000pv dikiri dan 100'000pv dikanan, maka dikiri sekarang jumlahnya 100'000pvselepas dicampur baki minggu pertama. Jadi bonus yang dibayar pada minggu kedua ialah:

100'000pv
 x 10% = USD10'000 -> USD10'000 x 3.2 = RM32'000

Kami harap anda fahamkan betul-betul disini dahulu sebelum teruskan.

Lagi yang anda perlu ingat mengenai Team Bonus ialah: 
Maksimum bayaran Team Bonus untuk 1 minggu adalah 100'000pv = USD10'000 =RM32'000


Jadi bagaimana pula kalau terlebih dari 100'000pv? Yeah mari kita teruskan lagi dengan rajah dibawah:



Kami beri contoh pada minggu pertama anda telah berjaya mengumpulkan 500'000pv dikiri dan500'000pv dikanan, maka pada minggu tersebut anda akan dibayar untuk 100'000pv sahaja maksimum iaitu RM32'000.

Katakan pada minggu kedua dan seterusnya sudah tiada sebarang aktiviti berlaku dalam kumpulan, tiada penyertaan ahli baru, tiada pembelian baru, 0pv! (sungguh tak logik ini berlaku, kita andaikan saja untuk contoh). Lihat rajah dibawah apa jadi:



Baki tadi akan dibawa dan dibayar pada minggu seterusnya minggu kedua, minggu ketiga, minggu keempat, sehinggalah pv anda habis 0pv semula. Tapi anda bayangkan jika telah terjadi 500'000pv ini, rangkaian anda telah besar, realitinya ia akan terus bertambah dan bertambah. Ada antara leader di dalam syarikat ini yang mempunyai berjuta pv dalam akaunnya dan mereka akan terus dibayar sehingga bertahun tahun walaupun mereka berhenti buat.

Inilah uniknya perniagaan ini, ibarat kita menanam benih pohon, dijaga disiram dengan konsisten, sampai masanya ianya tumbuh dan memberi hasil tanpa henti pada kita. Inilah yang dipanggil pasif income. Tiada pv yang dibuang (flushing), semuanya dikumpul sehingga layak untuk dibayar kepada anda.

Yang menariknya ini baru pendapatan kedua tertinggi dalam perniagaan ini, pendapatan tertinggi dalam perniagaan ini datangnya dari Bonus 5 iaitu Executive Check Match. Penerangan lebih mendalam diperlukan untuk menceritakan beberapa bonus dibawah, anda boleh rujuk Monavie University untuk maklumat lebih lanjut plan pemasaran Monavie. Seterusnya kami akan ringkaskan dan kami akan tunjukkan dimana yang patut anda fokus untuk berjaya di dalam perniagaan ini.



5. Executive Check Match

Anda layak menikmati Executive Check Match bonus diatas segala Team Bonus yang diperolehi oleh semua direct downline yang anda sponsor. Anda layak mendapat sehingga 7 generasi bonus dari kesemua direct sponsor anda berdasarkan pangkat anda.


6. Leadership Pools
Anda layak mendapat 2.5% dari keseluruhan jumlah group volume yang dijana oleh syarikat MonaVie. Bonus ini adalah untuk pangkat Blue Diamond dan Black Diamond ke atas.


7. Multiple Business Centre
Anda layak membuka sehingga 4 business centers tambahan berdasarkan pangkat anda. Bila anda berjaya mencapai pangkat Hawaiian Blue Diamond anda layak mendapat tambahan 1 BUSINESS CENTER. Black Diamond anda layak mendapat tambahan lagi 2 BUSINESS CENTER. Berita baik untuk anda, anda tidak perlu maintain untuk 3 lagi business center yang diberikan oleh syarikat.






SENARAI PANGKAT DALAM MONAVIE

STAR
Mestilah aktif secara individu dan mempunyai dua orang pengedar yang ditaja sendiri yang juga aktif, tidak kira dari posisi mana pun.



STAR 500
500 GV di kaki yang lemah dalam masa seminggu.


Potensi pendapatan
mingguan RM3'200
STAR 1000
1000 GV di kaki yang lemah dalam masa seminggu.


Potensi pendapatan
mingguan RM3'200
EXECUTIVE
BRONZE
2,000 GV di kaki yang lemah dalam masa seminggu dengan minimum satu kaki tajaan persendirian termasuk satu STAR 500 atau ke atas di rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM3'200
EXECUTIVE
SILVER
3,000 GV di kaki yang lemah dalam masa seminggu dengan minimum dua kaki tajaan persendirian termasuk satu STAR 500 atau ke atas di setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM4'800
EXECUTIVE
GOLD
5,000 GV di kaki yang lemah dalam masa seminggu dengan minimum tiga kaki tajaan persendirian dimana terdapat satu STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM8'000
EXECUTIVE ELITE
RUBY
10,000 GV untuk dua minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimum empat kaki tajaan persendirian dimana terdapat STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM16'000
EXECUTIVE ELITE
EMERALD
15,000 GV untuk dua minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimum lima kaki tajaan persendirian dimana terdapat STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM24'000
EXECUTIVE ELITE
DIAMOND
20,000 GV untuk tiga minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimum enam kaki tajaan persendirian termasuk yang mencapai STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM32'000
EXECUTIVE ELITE
BLUE 
DIAMOND  
25,000 GV untuk empat minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimum tujuh kaki tajaan persendirian termasuk yang mencapai STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.


Potensi pendapatan
mingguan RM64'000
EXECUTIVE ELITE
HAWAIIAN 
BLUE 
DIAMOND
75,000 GV untuk empat minggu berturut turut dari jumlah volum kaki kaki tajaan‡ yang tidak melebihi 25,000 GV datang dari setiap satu kaki.


Potensi pendapatan
mingguan RM80'000
EXECUTIVE
PREMIER

BLACK DIAMOND
150,000 GV dari volum rangkaian dimana tidak melebihi 50,000 GV datang dari mana-mana satu rangkaian tunggal untuk empat minggu berturut-turut.


Potensi pendapatan
TIADA HAD



EXECUTIVE REWARDS PROGRAM 
(Diberi selepas anda mencapai pangkat tertentu)



TUMPUAN PERTAMA! Ini yang paling penting, anda munkin rasa mustahil atau susah untuk capai semua yang dibawah seperti kereta mewah percuma, percutian mewah 5 star ke tempat-tempat menarik seluruh dunia. Tapi segalanya tidak mustahil kerana ianya telah dicapai. Target pertama anda ialah Pangkat RUBY, dan anda akan dapat pakej ini Ruby Fly-In.SEGALANYA BERMULA DISINI.

Apabila anda mencapai pangkat RUBY, anda dan pasangan anda akan diterbangkan secara percuma ke 5 Star World Famous Zermat Resort di Utah selama 10 hari, United States, dan diberi duit poket RM3200, 4 hari kursus dan selebihnya bercuti. Disini anda akan dikumpulkan bersama RUBY dari Seluruh Dunia Monavie dan anda akan diberikan Training bagaimana untuk pergi lebih jauh di dalam perniagaan ini. Agak-agak lepas pergi, balik-balik boleh jadi Black Diamond tak? Mesti! 

Bagaimana nak jadi RUBY?
-10,000 GV untuk dua minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimum empat kaki tajaan persendirian dimana terdapat STAR 500 atau ke atas dalam setiap rangkaian tersebut.Dalam erti kata mudah ialah, 100 kotak untuk 2 minggu berturut turut di kaki yang lemah dengan minimun empat kaki yang kita sendiri taja dimana dalamnya terdapat STAR 500 atau keatas. Mudah saja kan? Boleh dicapai. 5 orang sertai kita sudah 10 kotak tu, namun ini kerja berkumpulan, bantu kumpulan anda berjaya dan anda akan berjaya.

Saksikan Video Highlight Convention yang diadakan pada tahun 2010.



Shah Khan (Pendapatan tertinggi di Malaysia)
(1st International Royal Black Diomond in South East Asia /
Orang Islam Pertama di dunia yang mendapat pangkat Royal Black Diomond)







Brig & Lita Hart (Pendapatan 3 Juta Sebulan)
(Pendapatan NO 1 Tertinggi Usahawan Network Marketing Dunia )


Steve & Gina Merrit (Pendapatan 1.3 Juta Sebulan)
(Pendapatan ke 5 Tertinggi Usahawan Network Marketing Dunia)
 




Kami di fairuzmionavie menggunakan konsep "Cucuk Satey". Kami menyusun dalam satu line menegak ke bawah. Anda mahu jadi 'anda' yang mana satu? Terpulang kepada anda. Mahu jadi terawal dan ahli-ahli dibawah anda atau ahli-ahli lain daftar dahulu anda dibawah. Siapa yang upgrade VIP awal, dia diatas. Di dalam projek kami yang lalu, ada yang telah kami susun hampir beribu orang ahli dibawahnya. Ambillah langkah bijak hari ini.SERTAILAH KAMI SEKARANG


PERINGATAN!! Tiada jalan singkat untuk BERJAYA, 
tetapi difairuz monavie kami ada jalan mudah untuk anda BERJAYA!!!


Sabtu, 25 Februari 2012

INFO DAN SAINS MONAVIE



PEMAKANAN SEIMBANG
>USDA mengesyorkan supaya kita mengambil 5 jenis buah-buahan sehari untuk kekal sihat dan mengelakkan penyakit-penyakit kronik.Pengambilan 2 ouns MonaVie sehari bersamaan dengan pengambilan 13 hidangan buah-buahan.

BIJI DAN KULIT
>Saintis mendapati bahawa 80% khasiat buah terletak pada biji dan kulitnya.MonaVie di adun dengan mengganbungkan 19 buah termasuk biji dan kulitnya 

24 JAM
>99% khasiat buah-buahan hanya terpelihara dalam tempoh 24jam selepas dipetik. MonaVie mengekalkan kesegaran buah-buahan tersebut. Ini kerana MonaVie menetapkan, buah-buahan yang dipetik mestilah diproses dalam tempoh 24jam.

HABITAT SEMULAJDI
>Habitat semulajadi buah buah acai adalah di hutan amazon. Buah-buahan terbaik mestilah datang dari habitatnya. MonaVie mengekalkan sifat semulajadi buah acai dengan mengambilnya terus dari hutan amazon

WARNA BUAH
>Vitamin dan anti-oksidan paling banyak terdapat dalam buah-buahan. Pigmen warna buah yang pelbagai membekalkan khasiat yang berbeza-beza dan memainkan peranan penting dalam formula Jus MonaVie. MonaVie menggabungkan buah acai dan 18 buah-buahan terpilih dari 4 penjuru dunia untuk membekalkan jus nutrien terbaik.

FREEZE-DRIED PROCESS
>Teknologi terkini dlm penghasilan makanan. Prosess penghasilan ini mengekalkan 99% khasiat buah. 'Opti Acai' satu formula yg di cipta oleh Dr.Alexender Schauss telah dipatenkan dan eksklusif untuk MonaVie sahaja.
MonaVie memiliki acai terbaik di pasaran.

MUDAH DISERAP
>Kebanyakan makanan kesihatan di pasaran didapati dalam bentuk pil.Monavie dibina dalam bentuk cecair supaya mudah dan cepat diserap oleh badan manusia.


PRODUK UNIVERSAL
>Sesuai unruk digunakan oleh lelaki dan perempuan.
Sesuai untuk semua peringkayy umur. Dari bayi hingga dewasa.
Sesuai untuk semua bangsa.
Rasa MonaVie Universal. Sedap dan berkhasiat.

SELAMAT DAN EFEKTIF
>MonaVie menghabiskan R&D beratus juta dollar beserta dengan kajian klinikal untuk memastikan produknya selamat dan efektif dalam apa jua keadaaan

MONAVIE PULSE (MERAH)







- MonaVie ORIGINAL + PLANT STEROLS
- berfungsi utk menurunkan kolestrol
- diformulakan khusus utk memelihara JANTUNG
- sesuai itk ahli sukan & mereka yg aktif

PLANT STEROLS
plant sterols biasa didapati pd biji gandum,minyak bijan & sayur kubis.
Plant sterols akan bersaing dgn kolestrol utk menyerap dlm tubuh.
Pengambilan makanan harian biasanya tidak mengandungi jumlah kandungan bersaing dgn kolestrol.Lantas ini merupakan penyebab utama kandungan kolestrol yg tinggi dlm badan

Jumaat, 24 Februari 2012

ACAI DAN 19 BUAH TERPILIH DARI SELURUH DUNIA













>berfungsi utk membekalkan antioksidan bg melawan Radikal Bebas

Terdiri daripada gabungan 19 jenis buah-buahan terpenting di dunia seperti :-
1. ACAI Berry (ramuan utama) - cegah diabetes/Kanser/kolestrol/seksual/strok/
    sakit jantung/imune system
2. Buah Delima - cegah serangan jantung/tentang bakteria/tenaga/kolagen
3. Buah Bilberry - Gloukoma/cegah atritis/penglihatan yg sihat/bentuk kolagen/buasir
4. Buah Passion / Markisah - Asma/infeksi saluran kencing/kesihatan jantung
5. Buah Gojiberry / Wolfberry - Insomnia/masalah penglihatan/sengal tulang/penyakit kulit
6. Buah Blueberry - Lindung sistem jantung/cegah kencing manis/kolestrol
7. Buah Kiwi - Kanser kolon/kanser kulit/kawal kolestrol/kencing manis
8. Buah Cranberry - Antibiotik semulajadi/saluran kencing/radang prostat
9. Buah Appricot - seimbangkan tekanan darah/prostat/katarak/strok
10. Buah Prun - kencing manis/kurangkan kolestrol/padatan tulang/alzheimer
11. Buah Pear Nashi - Diet fiber/Vitamin B Kompleks/aktiviti metabolisme
12. Buah Aronia - elakkan kanser/pencegahan kencing manis/kawal sakit jantung
13. Buah Camu-Camu Berry - msalah gusi/selsema
14. Buah Acerola Cherry - Fungsi jantung/Hati/Buah pinggang/anemia
15. Buah Pisang - tidur lebih lena/hasil kolagen/elak cirit birit/sembelit
16. Buah Pear - bersihan kolon/rendah kolestrol/kawal tahap gula dlm darah
17. Buah Laici - kurangkan risiko kanser
18. Buah Anggur Putih - kesihatan otak/kulit/mata/gastrik/anti-bakteria & virus/anti-pengoksidaan
19. Buah Anggur Ungu - anti penuaan/anti-inflamasi(radang)/kesihatan sistem jantung/cegah kanser            prostat

Khamis, 23 Februari 2012


JOM KITA SAKSIKAN  LEBIH  DEKAT LAGI  TENTANG MONAVIE

Apa itu monavie????

  
                     

Bila Syarikat Monavie di tubuhkan ????



Monavie ditubuhkan pada Januari 2005 di South Jordan Utah, USA dan telah masuk ke banyak negara di seluruh dunia termasuk Malaysia pada tahun 2010.
Syarikat Monavie telah mencapai jualan $1 Billon USD hanya dalam masa 3 tahun selepas penubuhannya dengan hanya satu produk iaitu Jus Monavie. Monavie telah mencapai sasarannya sebagai syarikat "Billion Dolar Company" dan kini sedang menuju sasaran sebagai Syarikat MLM Terbesar Di Dunia

Monavie juga telah mendapat pengiktirafan dariMajalah Inc 500 sebagai syarikat yang paling pantas berkembang.

Dengan lebih daripada 27 juta syarikat berdaftar di Amerika Syarikat, Inc 500 menyenaraikan Monavie di tempat pertama dalam Katogeri Makanan & Minuman dan di tempat ke-31 dalam Katogeri Pendapatan
Secara keseluruhan, Monavie menduduki tempat ke-18 dari senarai 500 buah syarikat terbaik dalam Majalah Inc500.

                     

Rabu, 8 Februari 2012

MonaVie Original (Purple)






sebotol dijual pada harga  rm135.00


>Merupakan produk pertama MonaVie. Menggabungkan 19 jenis buah termasuk Acai berserta dengan biji dan kulitnya. Formula asal berasaskan kajian dan Sains berjuta dollar. Sila rujuk post di atas ” Kehebatan Jus MonaVie”
>Berfungsi untuk membekalkan antioksidan yang mencukupi kepada tubuh badan manusia. Pengambilan 2 ouns sehari bersamaan dengan pengambilan 13 hidangan buah-buahan.
>Sesuai untuk semua peringkat umur dan penyakit.
1.Antipenuaan
2.Diet
3.Tenaga Batin
4.Immunisasi tubuh.
5.Membekal Tenaga
5 kecantikan luar dan dalaman

>Monavie Original sesuai digunakan untuk merawat diabetes, migrain, kanser, segugut, asthma, gout, dan penyakit kulit.
>Ia boleh diminum oleh se3mua peringkat umur termasuk kanak-kanak dan ibu mengandung. Ia juga boleh membantu perkembangan otak kanak-kanak

MONAVIE MEMBERI PELUANG PERNIAGAAN YANG LUAR BIASA

PENDAPATAN SETIAP MINGGU  NAK KER !!!!
JOM   DENGAR PENERANGAN INI ,




LIHAT  PELAN  PEMASARAN SECARA MANUAL

KLIK DI SINI

TESTIMONI YANG TERHANGAT ,, JOM KITA LIHAT BERSAMA ..


TESTIMONI - 1 PENGHIDAP PENYAKIT KENCING MANIS
JOM KITA  HAYATI BERSAMA....



TESTIMONI -2 PENGHIDAP ASMA DAN JUGA MASALAH HAID 


                                          

TESTIMONI - 3 MASALAH KENCING MALAM YANG BERLARUTAN





TESTIMONI - 4 MASALAH PENYAKIT BATU KARANG



Testimoni  paling  hebat ,,, jom kita layan 







Sabtu, 4 Februari 2012

PERLU PILIH MONAVIE KERANA....



Jus dari 19 jenis buah-buahan yang berkhasiat,terbaik dan semulajadi.
Buah Acai Berry, dari hutan Amazon amat kaya dengan anti-oksidan.Kunci sebenar untuk rawatan penyakit.

>19 Buah-buahan ini adalah sumber yang kaya dengan vitamin,mineral, fitonutrien,asid amino dan lain-lain.Amat diperlukan didalam kehidupan kita seharian.

>Tiada kesan sampingan.(No Medical Claims).

>Bentuk biosedia yang lebih baik berbanding kapsul dan tablet.

>Minuman berkhasiat yang lazat dan hebat.

>Selamat untuk semua peringkat umur. (Dewasa,remaja dan kanak-kanak).

>Produk yang berkualiti dan lulus beratus-ratus ujian mutu.

>Pelaksanaan CGMP dan ISO 9001:2000.

>Lulus semua piawaian makanan dan kesihatan antarabangsa.

>Produk yang dijamin HALAL oleh IFANCA.

>Tiada pewarna dan tiada gula.

KELEBIHAN ACAI BERRY MEMANG MENAKJUBKAN




Tahukah anda apa itu buah Acai berry? Buah Acai berry berasal dari hutan amazon dan digelar sebagai Superfood nombor 1 dunia.

Buah Acai Berry yang berwarna purple gelap ini didapati mengandungi antioksida yang tinggi - malah lebih tinggi dari anggur, bluberry, blackberry atau buah delima. Boleh dikatakan kandungan antioksida di dalam buah Acai berry adalah antara yang tertinggi di dunia.

Antioksida membantu kita membuang toksin di dalam badan yang menyebabkan banyak penyakit. Selain kandungan antioksida yang tinggi, buah ini juga mengandungi kandungan serat dan lemak baik yang bagus untuk kesihatan jantung dan usus. Ia mengandungi kandungan Omega-3, Omega-6 dan Omega-9 yang baik untuk menurunkan paras kolesterol tidak baik dan meningkatkan paras kolesterol baik di dalam darah. Selain itu, ia juga mengandungi kandungan garam dan mineral yang bersesuaian untuk kesihatan badan. Rasa buah ini dikatakan seperti coklat tetapi ia mengandungi kandungan gula yang rendah, jadi ia tidak merbahayakan pesakit kencing manis.

Kajian mendapati khasiat buah Acai berry mempu diserap oleh badan manusia. Malah, satu kajian makmal menunjukkan antioksida di dalam Acai berry mampu memusnahkan sel-sel kanser. Walau kajian awal menunjukkan keputusan memberangdsangkan, saintis berpendapat masih banyak kajian perlu dijalankan terhadap buah Acai berry untuk mereka mengetahui dengan lebih lanjut khasiat yang ada padanya.

Acai berry adalah buah yang amat baik untuk kesihatan. Tetapi, ia banyak dikaitkan dengan usaha menurunkan berat badan dan anti-aging. Walaupun Acai berry dapat membantu kedua-dua ini, ia adalah disebabkan Acai berry mampu menolong memperbaiki kesihatan badan. Ini tidak hairan kerana berat badan ideal dan kekal muda kedua-duanya adalah kesan badan yang sihat.

 >LIHAT VIDEO KLIP NIH....BERITA TV3 MENGHEBAHKAN  TETANG
KHASIAT ACAI BERRY YANG TERDAPAT DALAM KANDUNGAN
JUS MONAVIE..

KHASIAT JUS MONAVIE




19 Ramuan & Khasiat Jus Monavie

1. BUAH ACAI BERRY


Membantu dan merangsang Sistem Imun dan Metabolisma, Membantu menghalang pembekuan darah, Menjaga kolestrol yang baik dan mencegah penyakit jantung, Membantu mengurangkan berat badan/melawan Obesiti, Membaiki sistem penghadaman, Mengurangkan rasa sakit dan ketidakselesaan, Memperbaiki penglihatan, Menggalakkan tidur yang lena dan sihat, Meningkatkan tenaga dan stamina, Membina otot, Mencegah dan merawat Alzheimer, Mengandungi anti alergi, Menurunkan tekanan darah, Menggalakkan kitaran yang lebih baik, Anti-penuaan dan radang, Membaiki fungsi seks, Membaiki penumpuan minda, Amino acid/protein & menyerupai profil telur, Anti oksidan yang tinggi dan berkesan, Melawan radikal bebas, dan Kaya dengan vitamin, mineral, fitonutrient dan lain-lain lagi.

2. BUAH ANGGUR PUTIH

Buah anggur yang beraneka jenis warna memberi spektrum perlindungan anti- Pengoksidaan. Komponnen jus buah anggur dilaporkan boleh mengurangkan risiko terhadap kanser, strok, sakit jantung dan kehilangan daya ingatan.

3. BUAH ANGGUR UNGU


Buah anggur ungu mengandungi Resveratrol, sejenis agen Anti-Pemgoksidaan yang menentang kanser dengan berkesan. Jus buah Anggur memberi kebaikan seperti berikut Anti Penuaan, Anti-inflamasi, Kelenturan Arteri, Kesihatan sistem Jantung, Pencegahan kanser Prostat, Anti Bakteria/Virus, Anti Pengoksidaan, Kesihatan otak, kulit & Mata, Kesihatan gastrik.

4. BUAH PRUN


Buah Prun merupakan buah plum yang dikeringkan, ia kaya dengan minerals dan polyphenol, mempunyai nilai ORAC yang amat tinggi. Proses pengeringan sebenarnya meningkatkan daya Anti-Pengoksidaan lebih daripada 6 kali ganda. Buah Prun mempunyai daya pemulihan seperti Menentang jangkitan, Penyakit sistem Jantung, Pengurangan kolestrol, Kencing Manis, Pencegahan kehilangan daya ingatan dan penyakit Alzheimer, Penyakit Diverticular, Pengurangan risiko tanggungan estrogen kanser, Merangsang kepadatan tulang, Kesihatan hati, Pembersihan usus perut.

5. CAMU CAMU BERRY

Buah Camu Camu Berry merupakan sumber Vitamin C semulajadi yang paling kaya di dunia ini. Kandungannya dinilai sebanyak 30-60 kali lebih tinggi untuk memperkuat sistem daya tahanan dan memperbaiki tisu penghubung. Ia didokumenkan mempunyai daya keupayaan sebagai Astringent, Anti-Pengoksidaan dan Emollient terhadap Jangkitan virus, Selsema, Kemunduran Macular, Masalah Gusi.

6. BUAH KIWI

Buah kiwi kaya dengan phytonutrients serta pelbagai Vitamin dan mineral. Ia terkenal sebagai alternatif kepada aspirin untuk mencairkan darah demi perlindungan kesihatan sistem jantung. Kanak-kanak yang mengambil buah Kiwi didapati kurang dipengaruhi oleh masalah kesihatan berkaitan dengan sistem pernafasan termasuk berdehit, pernafasan pendek dan batuk malam. Buah kiwi biasa digunakan untuk Melindungi DNA daripada radikal bebas, Pengawalan tahap gula dalam darah, Mengurangkan triclycerides dalam darah, Pencegah kanser kolon/kanser kulit/prostate, Pengawalan kolestrol, Menyingkirkan toksin kolon.

7. BUAH GOJI BERRY/WOLFBERRY

Selama beribu-ribu tahun di negeri China, ia dikenali senagai “Herba Panjang Umur”. Ia membekalkan Anti-Pengoksidaan dan polysacharides, serta menunjukkan peningkatan aktiviti sistem daya tahanan. Sejarah Sains telah membuktikan GojiBerry/ Wolfberry boleh mencegah Keletihan kronik, Penyakit kulit, Sakit kepala, Sakit sendi-sendi/sengal-sengal tulang, Kencing Manis, Kerosakan DNA, Kanser, Masalah Fungsi Seksual, Masalah Pengaliran saluran darah, Insomnia (sukar tidur).

8. BUAH BLUEBERRY

Buah Blueberry merupakan penjana Anti Pengoksidaan yang berkesan. Perubatan tradisional memberitahu kita bahawa Bluberry mempunyai sejarah yang lama dalam penggunaan untuk Anti Penuaan, Kencing Manis, Keletihan Mata, Menentang kanser serviks/payudara, Perlindungan sistem Jantung, Peningkatan Selera makan, Peningkatan daya ingatan, Menyokong saluran darah, Jangkitan saluran air kencing, Pengurangan kolestrol.

9. BUAH DELIMA

Jus buah delima mengandungi Anti-Pengoksidaan yang lebih daripada teh hijau,jus blueberry, jus cranberry atau jus oren. Ia amat berkesan untuk membersihkan plak dari dinding dalaman arteri. Ia telah digunakan dalam bidang perubatan selama beribu-ribu tahun untuk Strok, kencing manis, menentang bakteria & jangkitan kulat, gangguan tekanan Darah, Pelbagai Jenis Masalah Usus, Pencegahan pembekuan darah, Pencegahan serangan sakit jantung.

10. BUAH BILBERRY

Buah Bilberry mempunyai hubungan rapat dengan Blueberry dan ia terkenal dengan daya memperkuatkan kapilari-kapilari mata. Buah Bilberry melambatkan proses kemunduran macular berkaitan dengan usia, rabun malam dan gangguan mata yang berkaitan dengan diabetes. Buah bilberry mempunyai daya penyembuhan dan kesan pemulihan untuk Batu Pundi, Menentang inflamasi, Glaukoma (penyakit mata dan beransur-ansur buta), Memperkuatkan kapilari, Tekanan darah tinggi, Pembentukan kolagen, Sendi Menjadi Bengkak, Ketiadaan haid secara abnormal, Pencegahan/rawatan artritis reumatik.

11. BUAH LAICI

Buah laici berasal dari hutan cuaca panas di China Selatan dan juga di Vietnam. Ia telah dipelihara lebih dpd seribu tahun. Ia merupakan buah hutan yang digemari oleh orang ramai di negara-negara asia. Dengan 100gm isinya, terdapat 72mg Vitamin C. Oleh itu, ia merupakan sumber vitamin C utama, termasuklah potassium dan pelbagai nutrient lain. Mengambil laici setiap hari kemungkinan dapat membantu menurangkan risiko kanser dan pelbagai penyakit lain.

12. BUAH PEAR NASHI

Pada zaman silam, Buah Pear Nashi hanya disajikan kepada golongan kaya dan bangsawan Cina. Buah Pear Nashi ditanam dan dimakan dari abad ke abad. Asal-usulnya tidak dapat dikaji lagi. Ia dianggarkan telah muncul sekurang-kurangnya 3,000 tahun lalu di negeri China. Buah Pear Nashi merupakan sumber diet fiber yang utama, ia juga mempunyai kandungan potassium dan pelbagai mineral utama. Ia mengandungi kira-kira 10% USRDA untuk Vitamin C, dan sari folate yang menjadikan kumpulan Vitamin B kompleks. Vitamin-vitamin tersebut adalh penting untuk aktiviti metabolisme dan penghasilan sel-sel darah merah.

13. BUAH CRANBERRY


Buah Cranberry kaya dengan phytonutrients & pranthocyanidis (PAC’s). Berdasarkan sejarah, CRANBERRY telah digunakan untuk Menyokong kesihatan gusi, Gangguan pundi hempedu dan hati, Prostatis (radang pada prostate), Antibiotik (E.Coli, H Pylori), Anoreksia (wanita hilang nafsu makan kerana takut gemuk), Kesihatan saluran Air kencing, Masalah penghadaman makanan, Masalah penyakit darah, pencegahan kanser prostate.

14. BUAH ACEROLA CHERRY

Buah Acerola Cherry tumbuh dengan suburnya pada tanah berpasir di kawasan tropika. Ia merupakan Anti-Pengoksidaan kuat, kaya dengan Vitamin dan Mineral. Terdapat lebih daripada 150 unsur-unsur nutrient telah dikenalpasti dalam buah Acerola Cherry. Ia dilaporkan mempunyai daya anti-fungus yang kuatdan keupayaan untuk merendahkan tahap kolestrol.

Ia telah dibuktikan boleh menentang proses penuaan sel-sel membantu menghidratkan kulit dan mempergiat fungsi kapilari. Penduduk Asli telah lama menggunakan Acerola untuk Merawat demam, Astringent, Turbecolosis, Hati, Perangsang sistem buah pinggang, Kencing Manis, Memulihkan luka, Radang (inflammation), Fungsi Jantung yang sihat, Penyakit Reumatik (Rheumatisme), Bantuan berkhasiat untuk Anemia.

15. BUAH PEAR

Penanaman Buah Pear telah dikesan sejak 3,000 tahun di Asia Barat. Ia merupakan pemakanan luar Biasa di Istana Perancis,Louis XIV dan pernah dikenali sebagai “hadiah dari Alam” oleh Homer di epik beliau, Odyssey.

Buah Pear kaya dengan perisa, fiber potassium, polyhenols, Vitamin C & copper. Levulose yang merupakan gula semulajadi paling manis terdapat di buah PEAR jika dibandinkan dengan buah-buahan lain. Buah Pear dikaitkan dengan Anti infeksi/jangkitan, Pembersihan kolon, Mengawal tahap gula dalam darah, Anti Radang, Meningkatkan metabolism, Memperbaiki tisu-tisu badan, Merendahkan tahap kolestrol, mengekalkan kesihatan Jantung.

16. BUAH ARONIA

Jus Aronia mengandungi tahap anthocyanins & Flavonoids yang tinggi, lima hingga sepuluh kali ganda daripada jus Cranberry. Nutrient mengandungi manfaat seperti Anti Pengoksidaan, polyphenols, mineral dan mengandungi mineral trace yang penting.

Ia telah digunakan sebagai pemakanan antibiotik. Ia juga dilaporkan baik untuk menentang inflamasi/radang, diabetes dan masalah pengaliran darah. Ia mengandungi 10 kali ganda kandungan asid quinic buah Cranberry, yang menjadikannya buah yang sesuai untuk menentang infeksi/jangkitan saluran air kencing.

17. BUAH PASSION

Buah Passion kaya dengan pelbagai vitamin, mineral dan fiber, termasuk kalsium, magnesium, fosforus, kalium, sodium dand sulfur dan juga Vitamin B. Legenda Buah Passion bermula semenjak 2,000 tahun yang lepas. Pada masa kini, kajian perubatan moden telah menggunanya untuk menggalakkan tidur yang sihat, menyenangkan kegelisahan dan berkesan terhadap budak yang keterlaluan aktif. Kebaikan lain termasuk Asma, Diuretik ringan, Infeksi saluran air kencing, Mempergiatkan kesihatan jantung.

18. BUAH PISANG

Pisang merupakan satu-satunya buah yang bukan dari jenis pokok atau belukar tetapi dari jenis tanaman besar yang merupakan jenis herba besar dan berkaitan dengan jenis tumbuhan lily & keluarga orkid.

Pisang dengan fiber, magnesium, Vitamin B6, juga terkenal dengan kandungan potassium dan essential serotonin dan norepinephrine dalam pisang membantu mereka yang menghidapi tekanan psikologi. Buah Pisang dikaitkan baik untuk Tidak tidur lena, Penghasilan Kolagen, mengelakkan penyakit jantung dan kanser, mengawal tekanan darah, mempertingkatkan tenaga, melegakan cirit-birit dan sembelit.

19. BUAH APRIKOT

Buah Aprikot kaya dengan pelbagai agen-agen Anti-Pengoksidaan, fiber boleh larut, beta-carotene, magnesium, zat besi, fosforus, kalium dan Vitamin C. Ia termasuk salicylate semulajadi, ramuan utama dan aspirin. Nutrien yang terkandung dalam buah Aprikot adalah terkenal untuk mengelakkan Strok, kanser, ketidakseimbangan tekanan darah, kemunduran Macular, Katarak, Penyakit Prostate, penyakit Jantung.

Berminat untuk menjadi pengedar dan menjana pendapatan secara online melalui internet. lah jawapannya. Pihak kami telah membuat 1 sistem web builder untuk pengedar yang menyertai dibawah rangkaian kami. Jus adalah jus kesihatan yang terbaik. Rebut peluang ini sekarang, jadilah pengedar dibawah sistem yang kami bina ini.

Jika anda ingin membeli Jus dengan harga istimewa atau ingin menjadi ahli serta berkerja secara online sehingga mencipta kejayaan 4 angka seminggu , sertailah network saya! Saya menunggu anda!






Jangan ragu-ragu untuk menghubungi saya jika mempunyai sebarang soalan. Saya sentiasa bersedia untuk menjawab segala pertanyaan. Sekali lagi saya ingin mengucapkan terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk membaca perkongsian maklumat ini.